Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Carrot cake... να γλύφεις κ τα δάχτυλα σου!!!!!!!!


Επειδή τώρα που γράφω, ''τσακίζω'' το τρίτο κομματι μου, θα είμαι σύντομη κ περιεκτική!!!!

ΥΛΙΚΑ


  • 2 φλ.τσαγιού αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη λευκή
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 4 αβγά
  • 3 φλ.τσ. τριμμένο καρότο - πιο έυκολο να γίνει στο multi!!!
  • 3/4 φλ.τσ. καλαμποκέλαιο 
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλέυρι με το baking κ την σόδα. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατέυουμε. Σε ένα άλλο μπωλ, χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αβγά, ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, το καρότο κ το ξύσμα και ανακατέυουμε, μέχρι να γίνει ενα ομοιόμορφο μίγμα, το οποίο κ προσθέτουμε στο μπωλ με το αλευρι. Ανακατέυουμε με ένα κουτάλι και απλώνουμε σε καλα λαδωμένη κ αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα. Το βγάζουμε, περιμένουμε 10' , ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και καλύπτουμε με μεμβράνη. Όταν κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ΕΤΟΙΜΟ!!!!!!!! Άντε, καλή μας όρεξη!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου