Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Σολομός με πορτοκάλι και γλυκιά soya σως!!!!


Σήμερα είχα έμπνευση!!!! Και επειδή είμαστε και σε φάση διατροφής (εντάξει, περίπου! τουλάχιστον προσπαθώ φιλότιμα), ιδού μια συνταγή για σολόμο! Τέλεια γεύση, καλά και ωφέλιμα λιπαρά, συνοδευόμενος με άγριο ρύζι Καναδά!!!! Θέλεις κάτι άλλο???? ( οκ, ένα τεράστιο σοκολατένιο κέικ, θα το ήθελα και εγω!!!!)

Υλικά

Για τον σολομό:

- 2 μεγάλα φιλέτα σολομού ( περιπού 850γρ.) - τώρα, αν βρεις άγριο σολομό να τον προτιμήσεις.
- 3/4 ποτηριού χυμό πορτοκάλι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- άνιθο ψιλοκομμένο 
- γλυκειά soya σως- μην με ρωτήσεις πόσο, με το μάτι βάλε αλλά και με φειδώ γιατί τις έχει τις θερμιδούλες της.
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπερι
-αλάτι 

Για το μαύρο ρύζι:

- ένα κουτί ρύζι μαύρο - βρήκα ένα αρκετά καλό στα ΑΒ, λεγεται Bali
- 3-4 γαρύφαλλα
- 2 κουταλάκια χοντρό αλάτι 
- 1 λίτρο ζωμό ( λαχανικών) 

 Σε ενα πυρέξ βάζουμε τα φιλέτα και αφού έχουμε ανακατέψει σε ένα μπωλ όλα τα υλικά της μαρινάτας, περιχύνουμε τον σολομό, καλύπτουμε καλά με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε στον αέρα, στους 180 για ένα μισάωρο.
Εντωμεταξύ, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό, το χοντρό αλάτι και τα γαρύφαλλα και αφού βράσει ρίχνουμε το αγριόρυζο και αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον ένα μισάωρο και αυτό. Σουρώνουμε αν χρεαστεί και έτοιμο!!!! 

Σου λέω είναι ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου