Σου εχω ενα κεικ μηλου, αλλο πραγμα!!!! Το αγαπαμε οικογενειακως, ειναι αφρατο κ ευκολο. Θα χρειαστεις :
- 2 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
- 2 κ.γ baking powder
- 1/4 κ.γ αλατι
- 250γρ. βουτηρο ( συνηθως βαζω το Adorno)
- 1 κουπα ζαχαρη
- 2 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου
- 3 μηλα κομμενα σε κυβακια (μπορεις να βαλεις κοκκινα, πρασινα κ συνδυασμο)
- 1/2 κουπα με αναμεικτο κονιακ κ χυμο πορτοκαλι
- 1/2 κουπα γαλα
- 1/2 κ.γ γαρυφαλλο σκονη
- 1 κ.γ κανελα
Σε ενα μεγαλο μπωλ κοσκινιζεις το αλευρι κ προσθετεις το αλατι κ το baking. Βαζεις στο μιξερ το βουτηρο κ την ζαχαρη κ τα χτυπας καλα μεχρι να αρχισουν να ''αφρατευουν''. Χαμηλωνεις την ενταση στο μιξερ _ αλλιως πιστεψε με το μειγμα θα το μαζευεις απο το ταβανι -,προσθετεις ενα ενα τα αυγα, ριχνεις το αλευρι, το κονιακ, το χυμο, το γαλα, το γαρυφαλλο κ την κανελα κ τα χτυπας σε μετρια ενταση για περιπου 5' μεχρι να γινει ενα απαλο μειγμα σαν αυτο των κλασικων κεικ. Στην συνεχεια ριχνεις τα κυβακια μηλου κ χτυπας για λιγο ακομα. Ριχνεις το μιγμα σε καλα βουτηρωμενη κ αλευρωμενη φορμα (με διαμετρο περιπου 28εκ.) κ ψηνεις στους 180 για περιπου 40-50', αναλογα με τον φουρνο. Πασπαλιζεις με ζαχαρη αχνη κ ...... καλη ορεξη!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου