Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Σπανακοπρασορυζο με.... τζιντζερ!!!



Θα σου πω, πως να φτιαξεις ενα σπανακορυζο λιγο διαφορετικο απο τα αλλα!! Θα χρειαστεις :

  • ενα κιλο σπανακι - τα φυλλα μονο, καλα πλυμενα κ κομμενα
  • 3-4 πρασα κομμενα σε λεπτες ροδελες ( τον κορμο μονο, τα πρασινα φυλλα τα πετας)
  • 1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμενο
  • 2 κρεμμυδακια φρεσκα, κομμενα σε ροδελες 
  • μισο φλυτζανι του τσαγιου, ρυζι καρολινα 
  • 1-2 λεμονια 
  • αλατι, πιπερι
  • ελαιολαδο
  • 2 κομματια τζιντζερ - περιπου οσο ενα δαχτυλο το καθενα , καθαρισμενα 
Σωταρεις σε μια κατσαρολα με λιγο λαδι, τα πρασα κ τα κρεμμυδια κ μολις μαραθουν ριχνεις το σπανακι, περιπου 1μιση ποτηρι νερο, τον χυμο απο τα λεμονια, το ρυζι, αλατι & πιπερι κ τα κομματια τζιντζερ. Τα αφηνεις να σιγοβρασουν για περιπου 14-20 λεπτα. Αν δεις οτι ''πινουν'' ολο το νερο, προσθετεις λιγο ακομα. Ειναι ευκολο, υγιεινο κ νοστιμο!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου