Η γνωριμια μου με το πλιγουρι εγινε πριν απο ενα περιπου χρονο κ ηταν ερωτας με την πρωτη μπουκια!!! Πλουσιο διατροφικα σε φυτικες ινες κ υδατανθρακες, αποτελει την ιδανικη τροφη για να αντικαταστησετε μακαρονια, ρυζι κ πατατα. Εχει χαμηλο γλυκαιμικο δεικτη αρα ανεβαζει ην γλυκοζη στο αιμα πιο αργα σε σχεση με το λευκο αμυλο κ αυτο σημαινει οτι αφενος μεν χορταινει πιο πολυ , αφετερου οτι δινει πιο πολυ ενεργεια. Παρακατω εχω μια συνταγη που ταιριαζει τελεια με μπιφτεκια, κεφτεδες, γιουβαρλακια, κοκκινιστο, ψητα της ωρας κ ψαρια.
Υλικα
- μιση κουπα πλιγουρι ( η δοσολογια ειναι για περιπου 4 ατομα )
- 1 κρεμμυδι
- 2 σελερυ
- 1 πρασο
- 2 καροτα
- 1 πιπερια πορτοκαλι
- 1 κυβο Knorr Σπιτικο (προτιμω του κοτοπουλου)
- αλατι, πιπερι
- ελαιολαδο
- 1 lt νερο
Σωταρουμε σε λιγο ελαιολαδο τα λαχανικα αφου πρωτα τα εχουμε ψιλοκοψει κ μαζι κ το πλιγουρι, μεχρι να ροδισουν. Στην συνεχεια ριχνουμε το νερο κ τον κυβο κ σιγοβραζουμε για περιπου ενα τεταρτο. Πολυ απλο, πολυ γρηγορο, πολυ νοστιμο κ πολυ θρεπτικο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου